Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ

            Σε μια έρευνα που έγινε στο σχολείο σχετικά με τους σεισμούς συγκεντρώσαμε συνολικά 269 ερωτηματολόγια στα οποία απάντησαν 130 αγόρια και 139 κορίτσια. Το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο ήταν μεταξύ 13 – 14 ετών και το υπόλοιπο μεταξύ 12 ή 15 χρονών.
            Στην ερώτηση πως αντιδρούν κατά τη διάρκεια ενός σεισμού στο σχολείο το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών (85%) απάντησε πως κάθεται κάτω από το θρανίο και περιμένει οδηγίες από το καθηγητή, ενώ σε μικρότερα ποσοστά απάντησαν πως κάθονται στη θέση τους και περιμένουν, ή αρχίζουν να φωνάζουν ή τρέχουν γρήγορα προς την έξοδο.
            Στην ερώτηση ποια είναι η συμπεριφορά τους σε περίπτωση σεισμού στο προαύλιο, η συντριπτική πλειοψηφία (86%) απάντησε πως παραμένουν στο προαύλιο και απομακρύνονται από τις κτηριακές εγκαταστάσεις ενώ η μειοψηφία απάντησε πως πηγαίνουν κάτω από τα στέγαστρα ή τρέχουν μέσα στα κτήρια για να σωθούν ή τρέχουν μέσα για να σώσουν τους υπόλοιπους.
            Σχετικά με το αν θεωρούν την ενημέρωση για τους σεισμούς στο σχολείο επαρκή το 53% απάντησε θετικά. Οι περισσότεροι μαθητές αντιδρούν με σοβαρότητα στην άσκηση σεισμού που γίνεται στο σχολείο ενώ υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό (22%) που θεωρεί ότι η άσκηση σεισμού είναι μια ευκαιρία για να χάσουν μάθημα.
            Επίσης, το 90% το μαθητών γνωρίζει πώς γίνονται οι σεισμοί και πιστεύει ότι για να προφυλαχθεί ο άνθρωπος από τους σεισμούς πρέπει να επενδύσει σε αντισεισμικές κατασκευές (46%) ή να μη μένει σε σεισμογενείς περιοχές (23%). Μια μερίδα μαθητών (15%) εκτιμά ότι πρέπει να δοθούν χρήματα για την πρόγνωση των σεισμών. Αντίθετα η πλειοψηφία των μαθητών θεωρεί ότι η πρόγνωση των σεισμών δεν είναι εφικτή γιατί το εσωτερικό της γης δεν είναι ορατό και προσβάσιμο ή λόγω έλλειψης τεχνολογικού εξοπλισμού.
            Τέλος, το 93% των μαθητών δήλωσε ότι έχει βιώσει σεισμό στο σπίτι. Η αντίδραση των περισσότερων ήταν ότι φοβήθηκαν ενώ αρκετοί προσπάθησαν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες που είχαν ακούσει.
Πατήστε το σύνδεσμο για να δείτε τα διαγράμματα












           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.